top of page
  • Writer's pictureMuseum Of School Life Gonnon

Εργαστήρια STEM Ρομποτικής στο Μουσείο





Η ομάδα που είχε αναλάβει την ανάπτυξη εργασιών STEM και Ρομποτικής, όταν άνοιξαν τα σχολεία και επιστρέψαμε στο χώρο του μουσείου με την βοήθεια της εκπαιδευτικού πληροφορικής κ. Αποστολίνας Σαΐτη:

· Εισήχθησαν στη μεθοδολογία STEM στο χώρο του μουσείου

· Έγινε προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία που να συσχετίζουν την ιστορία του μουσείου με την μεθοδολογία STEM κα τη διδασκαλία της ρομποτικής στο χώρο του μουσείου.

· Αποφασίστηκε να αναπτυχθεί ένα μάθημα ρομποτικής το οποίο να έχει σχέση με τη ιστορία του μουσείο. Το μάθημα σχετίζεται με τον σεισμό του 2003. Οι μαθητές/τριες θα δείχνουν στους μαθητές/τριες που θα επισκέπτονται το μουσείο το φαινόμενο του σεισμού μέσα από ένα project για το σεισμό στο κιτ ρομποτικής LEGO Wedo 2.0.

· Οι μαθητές/τριες θα εξηγούν πως ο σεισμός οδήγησε στην μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Γόννων και στη δημιουργία ενός μουσείου στο εσωτερικό του σχολείου.

· Ανέλαβαν πρωτοβουλίες και ρόλους μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από αυτό το συνδυασμό του παλιού με το νέο και από αυτή την νέα εκπαιδευτική πρόταση του σχολείου στο χώρο του μουσείου.

3 views0 comments
bottom of page